Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Convocatòria de subvencions per a obres d'arranjaments en l'interior dels habitatges de persones grans

DISSABTE 10 ABRIL 2021

Oberta la convocatòria de subvencions per a obres d'arranjaments en l'interior dels habitatges de persones grans per al 2021

Termini de presentació: del 02/04/2021 al 30/06/2021(termini ampliat fins el 30/09/2021)

Import de la subvenció:  3.000 € màxim, a fons perdut

Pressupost màxim de les obres: 5000 €

Requisits generals

- Tenir més de 65 anys

- La persona sol·licitant ha de ser la propietària, usufructuària o arrendatària de l'habitatge objecte de l'arranjament, i ni aquesta ni cap dels altres membres de a unitat de convivència poden tenir cap altre habitatge en propietat en el territori de Catalunya. Cal estar-hi empadronat.

- Límit de renda (Aplicació 2 IRSC)

Actuacions subvencionables:

a) Assolir les condicions mínimes d'habitabilitat dins la superfície útil interior de l'habitatge, destinades a aconseguir la salubritat i el confort, incloent-hi la reparació o substitució de les obertures exteriors deteriorades i l'adequació dels paviments per tal de millorar-ne la capacitat lliscant i que no impliquin perill per a les persones.

b) Adequar a la normativa vigent les instal·lacions d'aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament: instal·lació de:

- de mesures de seguretat per detectar o avisar de la manca d'estanqueïtat o de fugues en les instal·lacions, i instal·lació de sistemes automàtics destinats a facilitar l'obertura de persianes o similars.

c) Adaptar l'interior de l'habitatge per a la millora de l'accessibilitat:

1r. Cambra higiènica. Conjunt d'intervencions amb la finalitat de millorar l'accessibilitat per facilitar les activitats relacionades amb la higiene personal: substitució de la banyera per un plat de dutxa o adaptacions de banyera o dutxa, canvis d'aixetes; substitució o adaptació del WC o del lavabo; eliminació del bidet o d'altres elements per facilitar la mobilitat; tractament antilliscant de paviments i instal·lació d'ajudes tècniques.

2n. Cuina. Conjunt d'intervencions amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat per facilitar les activitats de la vida diària a la cuina: substitució de les plaques de gas canalitzat o butà per plaques elèctriques; adaptació del taulell de cuina; tractament antilliscant de paviments o instal·lació d'ajudes tècniques.

3r. Altres peces. Conjunt d'intervencions amb la finalitat de fer adaptacions o proporcionar suports en l'entorn general del domicili per tal de facilitar la mobilitat general de la persona dins el seu habitatge: intervencions que es realitzen en zones comunes o de pas, com ara passadissos o rebedors, i que consisteixen en actuacions com l'ampliació d'una porta, el  canvi de gir d'una porta, l'eliminació d'algun graó que dificulta l'accessibilitat o la instal·lació d'ajudes tècniques com ara barres o agafadors, entre d'altres.

 

MÉS INFORMACIÓ A:

Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal de l'Urgell. C. Agoders, 16 de Tàrrega, amb cita prèvia o bé trucant al telèfon 973500707 o al correu electrònic habitatge@urgell.cat

Informació  web:

http://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/Subvencions_arranjament_interior?category=74c016ba-a82c-11e3-a972-000c29052e2c&temesNom=Habitatge

Document Actions